Controleren en bijwerken van de betaalmethode Tesla? Lees dan verder!

Controleren en bijwerken van de betaalmethode Tesla? Lees dan verder!

Vrijdag 12 juni heeft Tesla een e-mail verzonden naar mensen die in het bezit zijn van een Tesla m.b.t. het controleren en bijwerken van de betaalgegevens. Dit artikel is belangrijk voor bestuurders en wagenparkbeheerders met een Tesla die geleased is via Leaseplan!

Leaseplan is niet tijdig geïnformeerd over de verzonden e-mail. Om die reden heeft Leaseplan hun relaties ook per e-mail geïnformeerd over de consequenties die het wijzigen van de betaalmethode met zich mee brengt.

Werkwijze

Het advies van Leaseplan luidt als volgt:

  • Wordt gebruik gemaakt van Superchargers, en is de betaalmethode nog niet bijgewerkt? Doe dit nog even niet. Geef ook geen creditcardgegevens of SEPA-machtiging af!
  • Ga je binnenkort voor het eerst gebruik maken van een Tesla Supercharger? Ook dan geldt: werk de betaalmethode nog even niet bij.
  • Maak je geen gebruik van Superchargers, of is er geen e-mail ontvangen? Je hoeft niets te doen.

Betaalmethode al bijgewerkt?

Als de betaalmethode al is bijgewerkt zal Tesla de openstaande laadkosten van de opgegeven creditcard of het opgegegeven rekeningnummer afschrijven. Deze kosten kunnen bij Leaseplan worden gedeclareerd.

Dit kan digitaal via de website, en vanaf 1 juli via de vernieuwde Leaseplan-App.

Tesla Supercharger-netwerk

De betaalmethode hoeft niet aangepast te worden om gebruik te maken van Superchargers. Tesla geeft aan dat het netwerk voorlopig voor alle Tesla-rijders toegankelijk blijft.

Leaseplan is op dit moment met Tesla in gesprek hoe de afrekening van het gebruik van de Superchargers in de toekomst geregeld kan worden.


Terug

Voorstel op maat?

Advies aanvragen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief