De AVG heeft ook invloed op bekeuringen...

De AVG heeft ook invloed op bekeuringen...

De nieuwe privacy wetgeving heeft veel invloed op de verwerking en het verschaffen van persoonlijke gegevens. Het verstrekken van persoonlijke gegevens (zonder toestemming) is met de ingang van de AVG bij de wet verboden. Indien dit wel gebeurd, kan daar een hoge boete tegenover staan.

Bedrijven gaan op verschillende manieren om met de wijzigingen rondom de AVG. Ook de leasemaatschappijen waar Autopalet een samenwerking mee heeft hebben diverse punten aangepast en hanteren op verschillende vlakken een andere werkwijze welke ook voor jou als ondernemer en/of bestuurder van een leaseauto via Autopalet van invloed kan zijn.

Bekeuringen

Bekeuringen is één van de aspecten waarbij persoonsgegevens worden verwerkt. Om die reden heeft Alphabet Car Lease er voor gekozen om de bekeuringen niet meer inzichtelijk te maken voor werkgever. De bekeuring zal daarbij direct aan de bestuurder worden verstuurd, met het verzoek deze zelf te betalen en af te handelen. Conform de nieuwe wetgeving is dit de enige manier. Ook andere leasemaatschappijen zullen op termijn dezelfde werkwijze hanteren, i.v.m. de gewijzigde wetgeving.


Terug

Voorstel op maat?

Advies aanvragen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief