De winter begint bij 7 graden...

De winter begint bij 7 graden...

De herfst is weer begonnen en de temperaturen gaan weer dalen. Winterbanden bieden niet alleen meer veiligheid op de weg bij winterse omstandigheden, maar ook bij regen en temperaturen onder de 7 graden celcius.

Veiligheid

Wij raden je af om in de herfst- en winterperiode door te blijven rijden met zomerbanden. Het rubber van een zomerband is niet geschikt voor lagere temperaturen en ook het profiel is niet optimaal voor de afvoer van water en sneeuw. 

Een winterband zorgt voor een betere wegligging, meer grip en daarmee een remweg die tot 57% korter is!

Houdt jij maximale grip?

Maak nu een afspraak voor het monteren van winterbanden om te voorkomen dat je met slecht weer op zomerbanden rijdt! Het weer kan ineens omslaan en onze ervaring is dat iedereen dan de winterbanden wil laten monteren en wachttijden oplopen.

Verplicht in het buitenland

In Nederland zijn winterbanden geen verplichting, maar wel een belangrijk stuk veiligheid voor jou en mede-weggebruikers. Als je in ‘winterse omstandigheden’ naar het buitenland gaat is het belangrijk vooraf te informeren naar de wet- en regelgeving m.b.t. winterbanden. In buurlanden zijn verschillende verplichtingen als het gaat om het contact met de weg!

Lease-auto 

Iedere leasemaatschappij heeft een andere (winter-)bandenregeling. Informeer bij ons hoe jouw auto zijn winterbanden krijgt! 

Winterbanden nodig

Ook voor de aanschaf van winterbanden ben je bij Autopalet aan het goede adres. Wij hebben zowel nieuwe als gebruikte winterbanden op voorraad! Wat is de bandenmaat van uw auto?

Klik hier als u meer informatie wilt m.b.t. winterbanden

Tijd voor winterbanden
Maak nu een afspraak voor maximale grip!Terug

Voorstel op maat?

Advies aanvragen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief