Kilometerregistratie? U heeft altijd het laatste woord!

Kilometerregistratie? U heeft altijd het laatste woord!

Houdt u een rittenstaat bij voor uw personen- en/of bedrijfsauto om geen bijtelling te hoeven betalen? In dat geval zult u, als berijder, altijd verantwoordelijk zijn voor een kloppende kilometeradministratie!

Keurmerk Ritregistratiesystemen

Een elektronisch ritregistratiesysteem kan u veel werk uit handen nemen en ook veel tijd en zorgen besparen, zeker als het systeem een 'Keurmerk ritregistratiesystemen' heeft. 

Een certificaat van Keurmerk Rittenregistratiesystemen zorgt ervoor dat de belastingdienst 'aanneemt' dat de rittenstaat kloppend is. Bij controle zult u dan alleen 'steeksproefgewijs' bij een aantal ritten het zakelijke karakter aan moeten tonen.

Maandelijks een Back-up maken

Een zogenoemde Black-box of track & trace systeem is en blijft een apparaat en kan kapot gaan en/of storingen vertonen. Hiermee kan uw Rittenadministratie deels of geheel verloren gaan. Voor de belastingdienst is dit geen excuus om een niet kloppend rittenoverzicht te overhandigen bij controle. Maak daarom altijd een back-Up van uw administratie! Dit kunt u bijvoorbeeld iedere 1e van de maand doen.

Ook bij storingen of problemen raad ik aan om direct handmatig de ritten bij te houden totdat het systeem weer goed functioneert.

Ook de ondernemer is verantwoordelijk

De belastingdienst zal altijd eerst een controle uitvoeren bij de vaste bestuurder van een auto. Mocht er geen vaste bestuurder zijn, of de auto wordt gebruikt door verschillende bestuurders, dan zult u als werknemer een kloppende administratie moeten overhandigen. Lukt dit niet, dan kunnen de kosten voor boetes, bijtelling e.d. hoog oplopen!

Wilt u meer informatie? Neem hier contact op!

Werner Hagens is Wagenparkspecialist bij Autopalet.

Hij adviseert van aanschaf t/m beheer op gebied van personen- en bedrijfsauto's m.b.t. Lease, verhuur, aankoop en verkoop. Ook faciliteert Autopalet op gebied van ritregistratiesystemen, mobiliteitspassen en haal- en brengservice.


Terug

Voorstel op maat?

Advies aanvragen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief