Tijd voor zomerbanden!

Tijd voor zomerbanden!

Het wintersportseizoen is abrupt ten einde en grenzen worden gesloten in verband met het Corona-virus. Ook de lente is begonnen en de temperatuur klimt langzaam weer boven de 7 graden...

Veiligheid, actieradius en geluid
Een zomerband heeft een harder rubber wat met temperaturen boven de 7 graden betere eigenschappen met zich mee brengt dan winterbanden (of 4 seizoens-banden). Denk hierbij aan een kortere remweg, meer grip op de weg en een betere actieradius. In de meeste gevallen zijn zomerbanden zelfs stiller, wat zeker met elektrisch rijden een groot voordeel kan zijn! 

Plan op tijd...
Autobedrijven hebben het vaak druk met bandenwissels als het slecht weer wordt (monteren winterbanden) en als de zon weer lekker gaat schijnen (monteren zomerbanden). 

Om er zeker van te zijn dat jouw zomerbanden snel gemonteerd kunnen worden is het belangrijk om op tijd een afspraak te maken voor het wisselen.

Maak nu een afspraak voor de wissel, voordat anderen het doen! 

Een bandenwissel duurt maximaal 1 uur, dus als je slim bent kun je een tijd afspreken en even wachten totdat je weer met jouw zomerbanden de weg op kan. 

Tegenwoordig hebben alle moderne autobedrijven en bandenfitters een wachtruimte met beschikking over WiFi. Op die manier kun je ook tijdens de bandenwissel gewoon doorwerken.

Combineren met onderhoudsbeurt
Voordat je een afspraak voor de bandenwissel maakt is het slim om te achterhalen of jouw auto ook bijna toe is aan een onderhoudsbeurt. Als dat zo is, maak dan een afspraak voor zowel de bandenwissel als de onderhoudsbeurt. Op die manier hoef je maar één keer met de auto naar de garage!

Waar kan ik mijn zomerbanden laten monteren?
Veel leasemaatschappijen hebben afspraken met één of meerdere bedrijven die bandenwissels uit mogen voeren. Weet je niet waar je terecht kunt voor jouw zomerbanden? Ik help je daar graag mee! 

Neem gerust contact met me op: 06-22025049 / werner@autopalet.nl 

Werner is jouw onafhankelijk allround wagenparkspecialist!
Neem contact met me op voor vragen over jouw (lease-)auto!


Terug

Voorstel op maat?

Advies aanvragen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief